Utöver fotografering älskar jag att hjälpa andra att etablera släktträd och gräva fram oväntade släktband! Många människor är intresserade av sina rötter men har inte tid eller resurser att släktforska och det är där jag kommer in i bilden. :)

Min egen släktforskning, som jag började med 2013, är ett pågående projekt och innehåller många spännade personer. Allt från vikingar, skogsfinnar, häxor och Amerika-emigranter till bönder, soldater och präster. Mammas släkt är från Uppland och pappas släkt är från Jämtland med rötter i Finland, Norge, Ryssland och Irland. Mina förfäder var några av Jämtlands första nybyggare och har grundat flera byar där som finns kvar än idag.

Min favoritsläkting att forska om är min "gammelfaster" Nelly. Hon var min mormors faster och emigrerade till San Francisco, och senare New York, 17 år gammal. Jag har kartlagt hennes liv och skriver även på en bok om henne och hennes liv.


Jag kan hjälpa dig med att:
- etablera ett helt släktträd
- kartlägga enstaka generationer
- göra en "DNA-karta" där jag sammanställer alla du härstammar från,
så långt bakåt i tiden som det går att hitta
- leta igenom gamla tidningar på mikrofilm efter artiklar
- hitta uppgifter om släktingar som emigrerat till t.ex USA
- dubbelkolla om din egen släktforskning stämmer

Du kan välja att få all dokumentation via digitala filer eller som papperskopior.
För en mer detaljerad lista över priser och villkor samt tidsuppskattning; vänligen maila.

Exempel på "DNA-karta"; min farfars förfäder (del 1/7).

Exempel på släktträd; en del av mitt eget.


Berätta lite kort vad du vill ha hjälp med så återkopplar jag så fort jag kan. Glöm inte att fylla i din email så att jag kan svara.

 

Using Format